Белгийски работници тестват гривна за социална дистанция

Работниците в пристанището в Антверпен в Белгия тестват нова гривна, която вибрира, когато работниците нарушават протоколите за социална дистанция и се приближават твърде много един до друг.

Гривните, наречени RomwareONE, са разработени от белгийската технологична компания Rombit и използват система за широколентов обхват (UWB) за проследяване на точното местоположение на работниците, които носят устройствата. Rombit вече използва сензорите в пристанището като обща мярка за безопасност – за да предпази работниците от опасни тежки машини или да открие онези, които могат да паднат във водата – и реши бързо да преработи технологията за работа с протоколи за социална дистанция.

UWB-диапазонните системи изчисляват позицията на обекта чрез измерване на времето, необходимо за изпращане и получаване на сигнал от приемници.

Използвайки обхвата на UWB, гривните RomwareONE установяват невидим радиус около всеки работник и всеки път, когато човек, който носи друга гривна, премине в това пространство, тя ще започне да вибрира, докато и двете страни не се върнат на безопасно разстояние.

Rombit казва, че гривните защитават потребителя, тъй като те не се свързват с облака, а данните за взаимодействия с други се съхраняват локално, върху самите гривни и се изтриват след три седмици.

Apple и Google без проследяване в Covid приложение

Компанията предлага широка гама от възможности за персонализиране на нови потенциални клиенти, включително опции за Wifi или GPS връзки. Rombit казва, че също така проучва как да използваме гривните като част от по-голяма система за проследяване на контакти, като регистрира всички идентификационни номера, които са минали близо един до друг.

След като обяви тестовете на пристанището в Антверпен, Rombit казва, че са получили заявки от повече от 400 компании от 99 страни по света. Те се надяват да увеличат производствения си капацитет на 25 000 устройства до края на май и ще се разширят още повече през лятото.

Свързани публикации

Leave a Reply