Халстад. Австрия

Дегустация на вино с велосипед в Австрия

Да, предлага се точно такава велосипедна обиколка от Виена, когато вече сте там. Тя би ви дала възможност да се насладите на идиличната австрийска провинция и да опитате местно произведени вина. Несъмнено е енергизиращо да карате колело, обикаляйки през красиви; долини, старинни селца и безкрайни лозови масиви.

Това е лек маршрут с чести почивки, който ще ви позволи да се насладите на свободното време, да се отпуснете край Дунав или да се изкачите до замъка на хълма. През цялото време се наслаждавате на многобройните дегустации на вино, включени в тура. На място услугата се предлага от www.viennaexplorer.com

Всичко започва с пътуване с железница до долината Вахау – прелестен район, изпълнен с лозя, винарни и старинни села.След това идва 24-километров велосипеден маршрут, който се състои предимно от велосипедни алеи и тихи пътища, което гарантира, че ще се чувствате сигурни. Натискате педала край живописната река Дунав и се наслаждавате на удивителните пейзажи, преди да спрете на първата изба, за да опитате местната наслада. 

По време на всяка дегустация, винен експерт уточнява производствените процеси и фините вкусове на всяко вино.В средата на деня се спира в очарователното село Дюрнщайн. Тук туристите имат избор да се изкачат до руините на крепост, използвана за затварянето на крал Ричард или просто да се отпуснат на брега на река Дунав. 

Виена

След обяд – посещение на още няколко механи и винарни до трансфера с влак обратно към Виена. Много е важно дегустацията на вино изведнъж да не спъне велосипесните възможности на туриста.

Свързани публикации

Leave a Reply