Ню Йорк забранява Zoom в училищата заради сигурността

Училищата стоят празни, но учениците трябва да учат. На училищата в Ню Йорк не е разрешено да използват Zoom за дистанционно преподаване, като се позовават на проблеми със сигурността на услугата за видеоконференции.

Избери си храна за вкъщи

„Осигуряването на безопасно и сигурно дистанционно обучение за нашите ученици е от съществено значение и след допълнителен преглед на проблемите за сигурността, училищата трябва да се дистанцират от използването на Zoom възможно най-скоро“, заяви Даниел Филсън, говорител на образователния отдел на Ню Йорк Сити. „Има много нови компоненти за дистанционно обучение и ние взимаме решения в реално време в интерес на нашите служители и ученици.“

Вместо това градският отдел по образованието пренасочва училищата към услугата на Microsoft, за което говорителят заяви, че има „същите възможности, но с подходящи мерки за сигурност“.

Забраната ще обхване около 1,1 милиона ученици в повече от 1800 училища в петте градски района. Решението за забрана на Zoom беше взето отчасти от Кибер-командването на Ню Йорк.

Изследователите предлагат устройство, което да удвои скоростта на тичане на хората

Zoom не коментира веднага.

Новината за забраната идва след куп критики към политиките за сигурност на компанията и практиките за поверителност, тъй като стотици милиони потребители, принудени да работят по време на пандемията от дома, се насочват към платформата за видеоконференция.

В петък главният изпълнителен директор на Zoom се извини за „погрешка“ маршрутизиране на някои обаждания през Китай, след като изследователите казаха, че инсталацията ще постави привидно криптирани обаждания с риск от прихващане от китайските власти. Zoom също се извини, че е твърдял, че услугата му е шифрована от край до край, когато не е била.

Свързани публикации

Leave a Reply