Робот почти 20 метра направи първите си крачки

Не, не гледате филма „Огненият пръстен или безумно аниме – това е действителен 18-метров робот, който прави първите си стъпки (или поне се опитва).

Наследил популярния робот Gundam от множество телевизионни сериали и манга, това е най-големият робот, създаван някога – и изглежда също толкова страхотно, колкото си представяхме. Масивният робот, който в момента се изгражда в Gundam Factory Йокохама, Япония, повдига и спуска краката си в подготовка за дебюта му през октомври 2020 г., въпреки че това може да бъде отложено поради продължаващата пандемия.

Виждат се хора около кранове, които се суетят и донастройват движещите се части, докато извършват механични тестове. Това изглежда предварителен тест, без тежест върху краката. Но макар че все още може да не е готов да се бори с лошите, той изглежда добре по пътя си към напълно независимо ходене.

Gundam Factory в Йокохама работи над робота от януари с цел да осигури зрелището на ходещо 25-тонно желязо. Роботът ще разполага със съчленени пръсти, 24 градуса подвижност и способността да поддържа огромното си тегло.

Избери си, всичко е тук

Роботът се намира в пристанището на Йокохама, където ще остане една година.

Свързани публикации

Leave a Reply