САЩ блокира пет международни сайта на „Amazon“

Пет от международните сайтове на гиганта в търговията на дребно „Amazon“ са поставени в черен списък от администрацията на Тръмп.

Платформите за електронна търговия във Великобритания, Германия, Франция, Индия и Канада са добавени в специален регистър.

Службата на търговския представител на САЩ заяви, че сайтовете улесняват продажбата на фалшиви и пиратски продукти.

Amazon заяви, че този ход е политически мотивиран и че е инвестирал много средства за предотвратяване на незаконни дейности.

Представителството на търговския представител заяви, че добавянето на сайтове на „Amazon“ е резултат от оплаквания от американски фирми заради продажбата на фалшиви стоки.

„Amazon“ определи включването на своите сайтове като „политически акт“, мотивиран от очевидната неприязън на президента Доналд Тръмп към Джеф Безос.

Този ​​чисто политически акт е друг пример за това, че администрацията използва американското правителство, за да проведе лична вендета срещу Amazon“, се казва в съобщение на компанията.

Гигантът за онлайн пазаруване също заяви, че е направил значителни инвестиции в технологията, за да спре фалшивите продукти на своите платформи.

Американският уебсайт беше изключен от списъка.

Според доклада, в жалбите се казва, че сайтовете на Amazon не предоставят ясна информация за продавачите и че процесът за премахване на платформи, продаващи фалшиви стоки, е „дълъг и тежък“.

В изявлението на компанията се казва, че е инвестирала значително в решаването на проблема и е блокирала над 6 милиарда лоши списъци, преди да бъдат публикувани на платформата миналата година.

„Ние сме активен, ангажиран участник в борбата срещу фалшификатите“, добави говорител.

Тръмп често атакува лично Безос, който е собственик на вестник Washington Post. В миналото Тръмп каза, че Amazon не плаща достатъчно данъци.

Свързани публикации

Leave a Reply