Студенти в Япония присъстват на дипломиране чрез роботи

Пандемията COVID-19 оказа безпрецедентно въздействие върху образованието в цял свят. Според образователния, научен и културен орган на ЮНЕСКО, приблизително 91,3 процента от общо записаните студенти, са били засегнати от закриването на училище, причинено от COVID-19.

Избери си храна за вкъщи

Университетите в световен мащаб също трябваше да отменят церемониите за дипломиране. Но за някои студенти в Япония шоуто продължава.

Университетът Business Breakthrough (BBT), Токио, проведе церемония по дипломиране на 28 март в хотел. Тъй като дипломантите не бяха допуснати да присъстват лично, се използваха дистанционно контролирани роботи да ги представляват. За да направят церемонията още по-жизнена, студентите се виждаха на таблет, поставен върху „лицето“ на робота.

Ню Йорк забранява Zoom в училищата заради сигурността

Роботите „newme“, разработени от ANA Holdings, бяха облечени в тоги и имаха ръце, за да държат сертификатите на завършилите. Докато студентите „присъстваха“ на церемонията чрез Zoom, президентът на университета Кеничи Омае раздаде дипломите на аватарите в наистина незабравима церемония.

Всъщност професор Шуго Янака, декан по глобална бизнес администрация в BBT University, който планира „церемонията по дипломиране на аватари“, смята, че други университети могат да провеждат подобни събития за своите студенти.

Университетът BBT не е единственото място в Япония, което се занимава с творчество с виртуални церемонии за дипломиране. Миналия месец възпитаници на начално училище проведоха церемонията си в Minecraft, след като учебната им година, която трябваше да приключи през март, беше прекъсната.

Свързани публикации

Leave a Reply