Apple е доставила над 20 млн. маски, сега – шлемове

Докато мобилизира своята верига за доставки, служители и партньори, за да предостави лични предпазни средства на медицински работници и други, работещи за спиране на разпространението на епидемията COVID-19, Apple е изработила над 20 милиона маски за лице и сега прави и изпраща шлемове за лице, според изявление на главния изпълнителен директор Тим Кук.

Компанията работи с правителства по целия свят, за да разпространява предлагането на маски за лице там, където е най-необходимо.

Избери си храна за вкъщи

Междувременно, първата доставка на Apple е излязла в болничните заведения в долината на Санта Клара по-рано тази седмица.

Както Кук отбеляза, маските опаковат по 100 в кутия. Кук каза, че компанията ще достави 1 милион до края на седмицата и очаква да достави допълнителни 1 милион лицеви щитове седмично, с цел разширяване на дистрибуцията извън САЩ.

Изследователи, разработват антитела срещу новия коронавирус

„За Apple това е труд на благодарност и ние ще положим повече усилията във времето“, каза Кук.

В Канада INKSmith, стартъп, който правеше технологични инструменти достъпни за децата, сега премина към създаването на лицеви шлемове и наема до 100 нови служители, за да отговори на търсенето.

„Мисля, че в краткосрочен план скоро ще увеличим мащаба, за да отговорим на нуждите на Канада“, каза изпълнителният директор на INKSmith Джеръми Хеджис пред канадския информационен бюлетин Global News.

Свързани публикации

Leave a Reply