YouTube работи над конкурент на TikTok, наречен „Shorts“

TikTok, който наскоро достигна 41 милиона активни потребители на ден извън Китай, може скоро да има реален конкурент. В момента YouTube работи върху нова функция, наречена Shorts, която има за цел да съперничи на TikTok, според The Information.

Избери си храна за вкъщи

Shorts ще бъде мобилното приложение на YouTube като функция, се посочва в инфомацията, а не като самостоятелен продукт.

Lip Sync видеоклиповете са изключително популярни в TikTok, до голяма степен подпомагани от инструментите за редактиране, които приложението включва, за да улеснят създаването им. За да се конкурира с приложението, създадено от базираната в Китай Bytedance, YouTube планира да използва големия си каталог с лицензирана музика. Видеоплатформата е утвърден дом за музикални видеоклипове на много от най-големите световни звукозаписни компании и изпълнители.

Intel може да има лоша 2020 г., тъй като продажбите на PC спадат

Може ли някой да спре възхода на TikTok? Много от утвърдените технологични компании в Силиконовата долина направиха опити.

Facebook опита с пускането на приложението си Lasso, което все още не е спечелило нищо. Instagram и Snapchat са се опитали да се възползват от TikTok, като са приели някои от неговите функции. Байт, видео приложение, пуснато тази година от един от съоснователите на Vine, имаше реален ранен успех, но все още до голяма степен е недоказана платформа.

И все пак през последните 12 месеца TikTok е изтеглен приблизително 842 милиона пъти от магазините за приложения на Apple и Google. Ако някой може да победи TikTok, това е видео гигантът, притежаван от Google.

Миналата година YouTube реализира над 15 милиарда долара приходи от реклама. Според фирмата за мобилен анализ SensorTower, TikTok реализира приходи от 177 милиона долара от покупки в приложения през 2019 г.

YouTube планира да пусне своята конкурентна функция до края на годината.

Свързани публикации

Leave a Reply